Basisschool uit Rhenen maakt videoclip in kader van 75 jaar Slag om de Grebbeberg

RHENEN – Leerlingen van groep 7/8 b van basisschool De Springplank hebben ter gelegenheid van het scholenproject ‘75 jaar Slag om de Grebbeberg’ een videoclip gemaakt. De videoclip, waarin de leerlingen het lied ‘De Speeltuin’ van Marco Borsato zingen, is onder andere voorzien van beelden waarin kinderen van groep 7/8 situaties naspelen uit de Tweede Wereldoorlog.
Door de strijd op en rond de Grebbeberg werd Rhenen het symbool van de strijd tegen de Duitse bezetter. Bij de Slag om de Grebbeberg hield het Nederlandse leger drie dagen lang stand toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hierbij kwamen veel mensen om het leven. Deze strijd en ook het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog hadden als consequentie dat een groot deel van de stad Rhenen werd verwoest.
De Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en Omstreken verzorgt het scholenproject voor de jeugd in Rhenen over de geschiedenis van de eigen gemeente.

SOLDATENFEEST
De werkstukken die alle scholen in de gemeente Rhenen hebben gemaakt, waaronder ook de videoclip van de kinderen van De Springplank, worden door een jury beoordeeld. In deze jury zitten onder andere de burgemeester van Rhenen Dhr. Hans van der Pas en Mevr. Lea Drost, cultuurcoördinator Gemeente Rhenen. De makers van de beste werkstukken, krijgen een prijs uitgereikt tijdens het Soldatenfeest op 17 april 2015 in Ouwehands Dierenpark. Tijdens dit feest zullen er onder andere militaire patrouilles, een fanfare en oude legervoertuigen zijn.

Categorie: Nieuws Trefwoorden: , .